Plazma Sportske igre mladih održane i u Vinkovcima

Foto: Plazma Sportske igre mladih

VINKOVCI, Osnovnoškolci i vrtićanci preplavili su Vinkovce na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih i pretvorili ga u centar sporta, a u zabavnom dijelu programa svojim nastupom prepuni trg oduševile su Cheerleadersice iz kluba Ma&Ko i plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje. .

Na samom početku, prije sportskih natjecanja, sve okupljene pozdravili su Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih.

” Sport i edukacija za djecu važan su segment svakog grada, tako i Vinkovci ulažu u razne programe, a ovakva događanja uvijek su dragi gosti u našem gradu, tako da se svakako vidimo i slijedeće godine”, poručio je Ivan Bosančić.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci iz svih škola u Vinkovcima koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.

U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Karla Merđan, Petar Turić, Dorotea Biluš i Ljubo Puljić. Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe iz osnovne škole Ivana Mažuranića. Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji, izvjestili su organizatori toga natjecanja.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., predstavnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica, Prometne policije Vinkovci educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu , prevenciji i usvajanja zdravih stilova života. Okupljena djeca sudjelovala su i u pokaznim radionicama autokluba Vinkovci, HGSS stanice Vinkovci, Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko srijemske žuapnije.