Krenuli na put pješice od Vukovara do Dubrovnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, uz podršku UHDDR-a, Udruge veterana 7.gardijske brigade PUMA, Udruge veterana 104.brigade ZNG Varaždin i Grada Vukovara, danas je započela provedba pod nazivom „Jedno srce – jedna duša, od Vukovara do Dubrovnika“. U okviru projekta skupina branitelja (Josip Hunjet, Miljenko Varga, Josip Janković, Robert Štih, Božidar Sambolek, Nenad Kamenar te kao logistička podrška Tomislav Basa i Darko Posarić) krenuli su pješice na put od Vukovara do Dubrovnika.

Oni će tijekom 35 dana dnevno hodati po 30-ak kilometara te tako i simbolično spojiti Vukovar i Dubrovnik kako bi očuvali vrijednosti Domovinskog rata i stvarali pozitivne percepcije javnosti o istome. Oni će se putem družiti sa suborcima i građanima te odavati počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kraj kojih budu prolazili.

Branitelje koji su krenuli na put pješke do Vukovara ispratio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je rekao kako po drugi put branitelji kreću iz Vukovara prema Dubrovnika kao i da se radi o hvale vrijednoj akciji.

“S ovom akcijom se želi potaknuti tema zajedništva i jedinstvenosti te ona upravo stoga i počinje ispred Vukovarskog vodotornja koji je simbol svih Hrvata. Kao gradska uprava smo pomogli organizatorima u svemu što im je bilo potrebno oko ovog projekta. Svim hodačima pred kojima je put duži od tisuću kilometara želimo siguran korak i neka ih dragi Bog čuva”, rekao je Sušac