Provaljeno u prostorije humanitarne udruge u Županji odakle je otuđena neutvrđena količina različite robe

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je u razdoblju od 26. do 29. svibnja nepoznati počinitelj, ili više njih, pokušao provaliti u prostorije građevinskog poduzeća u Vinkovcima, no nije uspio u namjeri te se udaljio ne otuđivši ništa. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za pokušaj kaznenog djela Teška krađa.

U periodu od 26. do 29. svibnja nepoznati počinitelj je u zgradi u izgradnji u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, vlasništvo javnog poduzeća za gospodarenje šumama i šumskim zemljištima, razbio snimač video-nadzora te sa zida iščupao upravljačku konzolu klima uređaja. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Tijekom 29./30. svibnja provaljeno je u skladište humanitarne udruge u Županji iz kojeg je otuđena zasad neutvrđena količina različite robe. Ukupna materijalna šteta bit će naknadno utvrđena. Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.
Tijekom 29. i 30. svibnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta (Vinkovci, cesta Ilača-Tovarnik, autocesta Zagreb-Lipovac, Nijemci, granični prijelaz Županja).