Uskoro obnova zgrade Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Iz vinkovačke gradske uprave najavljuju kako će uskoro zgrada Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač, koja se nalazi u središtu grada, zasjati u svom punom sjaju. Inače, građani ovu zgradu, u kojoj se izlažu i čuvaju neka od najznačajnijih djela hrvatske likovne umjetnosti, nazivaju i vinkovačkom ljepoticom iz 18. stoljeća.

“Nakon opsežnih radova na izradi konzervatorskog elaborata, uskoro ćemo krenuti i s radovima na samoj obnovi zgrade Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač, na čemu zahvaljujemo Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske i ministrici Nini Obuljen Koržinek”, navode iz gradske uprave.  

Radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i stolarije, ugradnju dizala, toplinsku izolaciju podova, zidova i krovišta te ugradnju dizalice topline i modernizaciju rasvjete, što će u konačnici rezultirati godišnjom uštedom ne energentima od čak 77%. Projekt energetske obnove zgrade vrijedan je 943 tisuće eura, uz sufinanciranje sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od 678 tisuća eura.