Promocija 80 laurelata Škole stranih jezika Linguapax iz Vinkovaca

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U velikoj županijskoj vijećnici Škola stranih jezika Linguapax iz Vinkovaca organizirala je svečanu dodjelu Cambridge ESOL diploma B2, C1 i C2 razine za školsku godinu 2015/2016. godine. Cembridge diplome dobilo je 80 laurelata škole.

„Najveći broj od 80 laureata ove generacije polaznici su naše škole od malih nogu. Dolaze ne samo iz Vinkovaca i Vukovara, već i iz okolnih naselja i godinama su morali putovati kako bi izgradili znanje koje certificiraju uglednom Cambridge diplomom. Dok će mnogi nastaviti jezični program do postizanja još više jezične kvalifikacije, za jedan broj polaznika stjecanje ove diplome znači i oproštaj, jer slijede novi životni izazovi za koje su, vjerujem čvrsto u to, više nego dobro pripremljeni“, rekao je ravnatelj škole Berislav Božanović.

Pojasnio je kako polaznici u školu kreću već u vrtiću ili ranim razredima osnovnih škola. Rezultat višegodišnjeg učenja je stjecanje diploma koje su priznate u cijelom svijetu.

„Jezička diploma jedna je od najvažnijih kompetencija uopće u životu i iznimno važna za zapošljivost. U isto vrijeme ona omogućuje i visoku mobilnost“, rekao je Božanović.