KORONAVIRUS: HSU poziva umirovljenike da se pridržavaju naputaka i preporuka nadležnih službi

Foto: HSU

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) pozvala je umirovljenike da se strogo pridržavaju naputaka i preporuka nadležnih službi u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, brineći ponajprije o vlastitom, ali i zdravlju najbližijih.

“Želimo još jednom naglasiti ozbiljnost situacije i važnost slušanja i poštivanja odluka Državnog stožera Civilne zaštite. Tako nam slijedi ograničavanje kretanja umirovljenika i osoba starije životne dobi te Vas molimo da se pridržavate mjera koje Stožer objavi”, napominje se u priopćenju za javnost vukovarsko-srijemskog HSU-a koje potpisuje predsjednik te organizacije Marinko Lukenda.

Osobe straije životne dobi se također poziva da za sve potrebe kupovine, odlaska u ljekarnu i drugo, zamole nekog mlađeg člana obitelji, susjeda ili neku drugu blisku osobu.

“Za sve zdravstvene tegobe prvo nazovite telefonom svojeg izabranog liječnika koji će Vam dati upute za daljnje postupanje”, savjetuje se te skreće pozornost da se pri kontaktima starije osobe obraćaju isključivo poznatim osobama, a od nepoznatih osoba zatraže službene i osobne iskaznice kako ne bi postali žrtve mogućih prijevara.