Vukovarski Crveni križ traži volontere za pomoć starijim i nemoćnim osobama

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, S obzirom na sve restriktnije mjere u cilju suzbijanja korona virusa Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Vukovar poduzima sve raspoložive mjere kako bi se pomoglo starijim i nemoćnim osobama i osobama u samoizolaciji. Uvjet je da te osobe nemaju obitelj, susjede ili prijatelje koji im mogu pomoći u nabavi hrane i lijekova. Prema riječima ravnatelja vukovarskog Crvenog križa Vlatka Glavaša vukovarski Crveni križ upravo organizira tim volontera koji će takvim osobama biti na usluzi.

„Molim sve zainteresirane građane koji žele odvojiti dio svog vremena za volontiranje da nam se jave na broj telefona 441 364 ili na našu facebook stranicu Crveni križ Vukovar kako bismo što bolje mogli organizirati brigu o osobama u potrebi. Svaki je volonter dobrodošao. Svakodnevno zaprimamo jako puno poziva osoba kojima je takva pomoć potrebna“, rekao je Glavaš.

U međuvremenu organizirali su i psihosocijalnu podršku na telefonu 099 666 9556 za osobe u potrebi. Angažirali su se i na podjeli hrane i vode na Graničnom prijelazu Tovarnik gdje su bile kilometarske kolone vozača teretnih vozila.