Problemi fizike: Piše Gordana Ilić-Ostojić

Foto: Obrazloženje

14. ožujka ove godine obilježili smo sto trideset i devetu obljetnicu rođenja Alberta Einsteina.

14. ožujka ove godine svijet je napustio Stephen Hawking.

5. ožujka ove godine, Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji sjebao je prostorno- vremenski kontinuum, a i poneku teoriju dvojice gore navedenih.

(Ispričavam se na psovanju)

Kako?

Ekipica iz Ureda je navedenog dana izdala dva rješenja o prijemu u državnu službu, navodeći u obrazloženju istog kako je javni natječaj za prijam u službu – odnosno, ta radna mjesta – raspisan ni manje ni više nego 29. prosinca 2018.

Aha, dobro ste pročitali: 29. prosinca 2018.

Eto vam slika gore, ako ne vjerujete. A ako ni slici ne vjerujete, potražite predmetno rješenje na web stranicama Ureda državne uprave.

Reći će netko – tko radi, taj i griješi. Ja bih samo uzvratila: njima je posao da ne griješe.

A ako ista ta ekipa iz Utvrde šaltera od mene može zahtijevati da imam točno biljega, da tehničkim pismom ispunim baš svaki obrazac, da dolazim samo kad im nije pauza, da mi je sve ovjereno i da znam OIB do devedeset i sedme decimale, mogu i ja od njih zahtijevati da znaju u kojoj godini živimo i koja joj je prethodila. Jer ja plaćam njih, a ne oni mene.

Nakon ovoga, s nestrpljenjem očekujem da Vodovod grada Vukovara bušenjem utvrdi da je Zemlja ravna ploča (pa i da tu dvojbu jednom za sva vremena razriješimo!), Komunalac pruži suvislu i svima lako razumljivu interpretaciju kvantne mehanike, a gradska uprava eventualno pojasni radijaciju crnih rupa.

Nakon toga, Nobel nam ne gine!

Stavovi i preporuke iznesene u autorskim kolumnama, savjetima i komentarima isključivo su stavovi autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije portala press032.