Preminuo Siniša Mihajlović (53)

Foto: Čitatelj

RIM, Poslije duge i teške bolesti danas je u Rimu preminuo Siniša Mihajlović (53). Ovaj rođeni Vukovarac je jedan od najpoznatijih sportaša iz Vukovara koji je ostvario izuzetnu bogatu i uspješnu karijeru. Mihajlović je kao dijete počeo trenirati u NK Borovu gdje je se ubrzo čulo za brzonogo lijevo krilo s izuzetno jakim udarcem.

Bio je i član mlađih kategorija reprezentacije bivše države. Trebao je biti i jedan od putnika na SP u Čile za omladince gdje je Jugoslavija postala svjetski prvak. Navodno kako je bilo nekih razgovora i pregovora da pređe i u Hajduk i u Dinamo. Iz NK Borova 1988. godine prelazi u NK Vojvodinu iz Novog Sada s kojom postaje prvak bivše države. Karijera ga je dalje odvela u beogradsku Crvenu zvezdu s kojom postaje prvak Europe i svijeta.

Poslije te epizode odlazi u Italiju gdje je igrao za Romu, Sampdoriu, Lazio i Inter. U Italiji postaje jedan od najboljih obrambenih igrača Serie A i među najboljim izvođačima slobodnih udaraca iz kojih je postigao niz golova. To je bio i povod da napiše knjigu koju je nazvao „Božja levica“. Poslije igračke karijere ostaje i dalje u Italiji kao trener te je proteklih godina vodio Inter, Bolognu, Cataniu, Fiorentinu, Sampdoriu, Milano i Torino. Bio je i izbornik Srbije.

U spomen na prerano preminuloga Sinišu Mihajlovića danas je skupina navijača ispred stadiona u Borovu naselju, gdje je napravio svoje prve nogometne korake, zapalila svijeće. Pokop Siniše Mihajlovića najavljen je za ponedjeljak na groblju u Rimu.