Vinkovci: Predstavili se kandidati Opcije za promjene u HDZ-u

Foto: HDZ

VINKOVCI, U Gradskoj vijećnici u Vinkovcima u subotu navečer predstavili su se kandidati Opcije za promjene u HDZ-u – Miro Kovač, kandidat za predsjednika, Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika i Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika HDZ-a.

Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a poručio kako je prošlo vrijeme upravljanja strankom po načelu – HDZ to sam ja.

“Zatomili smo svoj ego i ujedinjeni ponudili članovima stranke  promjenu aktualnog smjera koji nas vodi u treće posrnuće na predstojećim parlamentarnim izborima”, istaknuo je Kovač.

Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika članstvu je poručio kako treba zaustaviti uvozni lobi koji urušava hrvatsko gospodarstvo dok je Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika stranke ocjenio kako Hrvatsku guši i mlade tjera izvan zemlje  nepravda koja proizlazi iz klijentelizma i ortačkog kapitalizma.

Govorio je i Ivica Čutura, koordinator za Vukovarsko – srijemsku županiju koji je pozvao članove HDZ-a da u skladu sa svojom savjesti i razumom sudjeluju na predstojećim unutarstranačkim izborima.

Istaknuo je kako Vukovarsko srijemski HDZ mora biti stranka u kojoj zajedno djeluju i rade Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok, Ilok i sve općine jer su “nam problemi zajednički i HDZ kao državotvorna stranka jedini može riješiti te probleme”.

Izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ – a održat će se 15. ožujka.