Hokejaški turnir u Vukovaru okupio šest amaterskih momčadi

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Hokejaškog kluba Komarci na vukovarskom klizalištu organiziran je turnir na kojem je nastupilo šest momčadi. Na turniru su nastupili hokejaši amateri iz Osijeka, Koprivnice, Bjelovara, Siska, Varaždina i domaćina Vukovara.

“Oko 40-ak igrača se našlo uz Vukovaru u nedjelju prijepodne. Odigrane su međusobne utakmice, natjecateljski dio nije bio u prvom planu, nije bilo pobjednika, svi su bili pobjednici turnira. Svaki je sudionik na poklon dobio majicu i na kraju smo odigrali All star utakmicu gdje smo se svi pomiješali. Za sljedeću godinu ćemo pokušati, u dogovoru s našim gostima, napraviti identičan takav turnir za djecu članove škole hokeja koje će pokrenuti svatko u svojim gradovima”, rekao je voditelj klizališta u Vukovaru Teodor Šteter.

Na turniru je u ime Saveza hokeja na ledu Hrvatske bio i Mladen Jarčov koji u savezu radi kao voditelj za razvoj hokeja. Tom prilikom Jarčov je iznio i neke planove u Savezu hokeja na ledu koje postoje za razvoj hokeja izvan Zagreba. Razmišlja se o pokretanju Druge lige hokeja u Hrvatskoj u okviru koje bi se svaki vikend u jednom gradu okupili hokejaši i na neki način promovirali hokej.