U povodu Dana neovisnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće

Foto: vukovar.hr

VUKOVAR, Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulima i ubijenima u obrani domovine.

Počast je odalo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Cirbom, Policijske uprave vukovarsko-srijemske predvođeno obnašateljem dužnosti načelnika Mirom Bradićem, Hrvatske vojske – Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV Vinkovci predvođeno pukovnikom Miletom Valentićem te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije – predvođeno potpredsjednicima Koordinacije Đurom Bikijem i Dragutinom Guzovskim.

“Danas je dan kada se, kao i uvijek, moramo sjetiti stradalnika, naših najmilijih i branitelja, položiti vijenac, upaliti svijeću i reći im jedno veliko hvala”, poručio je zamjenik župana Željko Cirba..

Molitvu je za sve ubijene i nestale na Memorijalnom groblju predvodio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik Župe svetih Filipa i Jakova u Vukovaru.

Đuro Karalić

Foto: arhiv.braniteljski-portal.hr