Vukovarski motomrazovi i ove godine uveselili mališane iz Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Sportskog moto kluba Golubica Vukovar, a povodom predstojećih blagdana, danas su vukovarski motomrazovi 14. godinu za redom darivali vukovarske mališane. Prigodni poklon paketi uručeni su članovima UZOSIO Golubica, Udruzi Vukovarski leptirići, učenicima posebnog razrednog odjela OŠ Blage Zadre, OŠ Josipa Matoša, djeci iz Udruge Vukovarske iskrice i Tko se boji sutra još, potrebitoj djeci iz Bogdanovaca te djeci koja se trenutno nalaze na liječenju u vukovarskoj bolnici.

“Ovo je 14. put da na ovaj način uveseljavamo svoje najmlađe sugrađane ali i sebi činimo veliko zadovoljstvo koje nas ispunjava. Članovi kluba su invalidi Domovinskog rata i branitelji koje je rat spojio. Bez obzira na naciju mi smo prvenstveno motoristi koji žele uveseliti djecu u ovo adventsko vrijeme kako bismo svi što sretniji i zadovoljniji ispratili ovu i ušli u novu godinu. S akcijom smo krenuli vrlo skromno, a danas smo ponosni jer smo mogli pripremiti preko 300 paketića vrijednosti oko 140 kuna“, predsjednik kluba Nenad Barinić.

Njihova akcija iz godine u godinu oduševljava Vukovarce, a posebno najmlađe koji na motorima vide motoriste odjevene kao Djeda Božićnjake koji nose poklone. Kolonu motorista, koja se provezla ulicama grada, u središtu Vukovara dočekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je istakao kako se radi o hvale  vrijednoj humanitarnoj akciji koja doprinosi božićnom ugođaju u gradu.

„Akcija iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivija i sve je veći broj donatora i simpatizera. Zahvalni smo moto mrazovima koji već 14. godinu za redom pripremaju ovu akciju“, rekao je Sušac.