Premijerom komedije “Shakespeare Pir” vinkovačko Gradsko kazalište započelo novu kazališnu sezonu

Foto: GK Joza Ivakić

VINKOVCI,  Novu, 15. po redu kazališnu sezonu, vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića započelo je u petak premijernom izvedbom predstave “Shakespeare Pir” u režiji Dražena Ferenčine nastaloj u koprodukciji s Kazalištem Virovitica.

Riječ je o komediji u kojoj je kroz brze izmjene prizora i glumačku igru Igora Goluba, Sare Lustig, Monike Lanšćak, Vladimira Andrića, Gorana Košija i Gorana Vučka, redatelj Dražen Ferenčija pokušao tragedije i komedije, povijesne drame i sonete Williama Shakespearea što više približiti publici.

Dugotrajni pljesak publike, koja je u potpunosti ispunila dvoranu vinkovačkog Gradskog kazališta, pokazao je da je Ferenčina u tom naumu i uspio.

“Mislim da sada možemo biti zadovoljni”, izjavio je nakon predstave redatelj Dražen Ferenčina rekavši kako ga veseli reakcija publike koja je glumački ansambl pljeskom izvela nekoliko puta na bis, očito zadovoljna doživljenim.

“Predstava Shakespeare Pir” na scenu vinkovačkog kazališta, a početkom studenoga premijerno će biti izvedena i u Virovitici, postavljena je u prigodi obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakaespearea i donosi presjek Shakespearovih komedija.

“Bilo je logično da postavimo Shakespearea. Ipak je to 400. godina od njegove smrti i bio je red da mu se odužimo barem na ovakav način, izvodeći njegova djela, doduše na jedan drugačiji i zabavni način”, kazao je Ferenčina.

Scenografiju i plakat predstave potpisuje kultni strip autor Dubravko Mataković, kostime je načinila mlada dubrovačka kostimografkinja Anamarija Filipovi-Srhoj, a glazbu Igor Karlić.

Đuro Karalić

Foto: Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci