20. godina “Vinkovačkog karnevala”

Foto: Vinkovački karneval

VINKOVCI, U povodu obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Udruge “Vinkovački karneval”, u predvorju Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima otvorena je izložba poznate vinkovačke fotografkinje Rahele Pavušin, koja je kroz dvadeset godina poklada u Vinkovcima neumorno fotoaparatom bilježila sve njegove značajnije trenutke.

Izložba Rahele Pavušin uvod je u pokladne dane koji će se održavati kroz cijelu veljaču u organizaciji Udruge “Vinkovački karneval”. Prošlogodišnji pobjednici pokladne povorke u Vinkovcima, Dječji vrtić “Bajka”, tako će 12. veljače sudjelovati na Opatijskom karnevalu, točnije na Dječjem karnevalskom korzu.

Vinkovačka pokladna događanja započinju 24. veljače kada će u središtu grada biti izabran ovogodišnji pokladni gradonačelnik, koji će preuzeti i ključeve Grada.

Novi prvi čovjek Grada, nakon preuzimanja dužnosti, povest će veselu družinu u Vanilla Club, gdje će se održati maskenbal za odrasle dok je nedjelja, 26. veljače rezervirana za središnji  događaj, pokladnu povorku koja će proći ulicama Vinkovaca uz izbor najuspješnije pokladne skupine.