Forum mladih SDP-a: Broj stipendija u Vukovaru je gotovo prepolovljen

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Reagirajući na potpisivanje Ugovor o stipendiranju za 254 studenata s područja Vukovara reagirao je gradski Forum mladih SDP-a koji je organizirao konferenciju za novinare. Iz Foruma mladih tvrde da je broj stipendija u Vukovaru u zadnjih nekoliko godina pao za gotovo polovicu.

„Nije istina da Grad Vukovar stipendira sve studente iz grada. To je činio SDP dok je bio na vlasti. Prema uvjetima natječaja za dodjelu stipendija pravo na stipendiju može ostvariti student koji nije stariji od 26 godina i ne studira izvan granica RH, rekla je potpredsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara Dejan Gemeri iznio je i podatke o broju dodijeljenih gradskih stipendija. Prema tim podacima u akademskoj 2012/2013 godini grad je stipendirao 411 studenata da bi ta brojka u akademskoj 2013/2014 godini narasla na 446 stipendija.

„Tada su svi studenti stipendirani. U akademskoj 2014/2015 godini grad je stipendirao 230 studenata, a godinu dana poslije 263 studenta. U ovoj akademskoj godini grad Vukovar stipendira 254 studenata“, rekao je Gemeri.

Iz Foruma najavljuju i kako će od gradskih vlasti zatražiti i neka pojašnjena kako bi mogli odgovoriti na neka pitanja. Najavili su kako će gradskim čelnicima uputiti dopis u kojem će zatražiti i popis fakulteta koje studiraju studenti koji su ostvarili pravo na stipendije od po 1.000 kuna, a koje se dodjeljuju studentima deficitarnih zanimanja. Isto tako zatražiti će i da im se odgovori jesu li neki studenti, koji studiraju u BiH, ostvarili pravo na stipendiju iako je to suprotno odluci Grada.