Pavliček: Vladajuća ekipa Andreja Plenkovića dovela je do ovako katastrofalnog stanja

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, VUKOVAR, Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček sa saborske govornice danas je još jednom oštro prozvao predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. U svome govoru Pavliček je podsjetio kako je u Saboru Plenković saborskim zastupnicima početkom tjedna predstavio Nacionalnu razvoju strategiju 2020.-2030. godine, kao ključni dokument, prema kojoj će Hrvatska 2030. godine biti sigurna i prosperitetna država, država ravnomjernog razvoja i država u kojoj se bolje i kvalitetnije živi nego sada.

„Međutim, premijer nije tada spominjao hoće li Hrvatska 2030. godine biti koruptivna kao danas ili će ona biti suzbijena na minimum. Prema najnovijim istraživanjima Transparency Internationala Hrvatska je po percepciji indeksa korupcije na svega 67. mjestu sa mizernih 47 bodova od mogućih 100. Od nas su iz EU lošiji samo Bugarska, Rumunjska i Mađarska, a primjera radi ispred Hrvatske su države kao što su Bocvana, Kuba, Ruanda, Butan…“, rekao je Pavliček.

Dodao je kako je još poraznije to što Hrvatska, u 5 godina vladavine Andreja Plenkovića, po percepciji indeksa korupcije iz godine u godinu pada kao i da korupcija sve više uzima maha. Podsjetio je na niz ministara u Vladi RH (Pavo Barišić, Martina Dalić, Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Milan Kujundžić) koji su radi korupcije ili neupisivanja nekretnina u imovinsku karticu smijenjeni ili su podnijeli ostavke. Uz to, kako je rekao, o saborskim zastupnicima i državnim tajnicima kazao je kako ne želi niti pričati s obzirom da su neki pod istragama, a neki završili i u pritvoru.  

„Svima njima zajedničko je da ih je postavio u Vladu ili u Sabor Andrej Plenković. To su njegovi ljudi i ekipa s kojom igra utakmice. To je ekipa koja je dovela do ovako katastrofalnog stanja kako nam pokazuje istraživanje. Ako se Andrej Plenković ne uhvati u koštac s korupcijom u Hrvatska će 2030. godine biti opustošena, a ne država blagostanja, i država opljačkana u potpunosti radi vladajuće ekipe. Hrvatska će tada biti i s milijun stanovnika manje jer će brojni Hrvati pobjeći radi takve Hrvatske“, rekao je Pavliček.