Vukovarski HNS-ovci u lokalne izbore idu s platformom “Živim Vukovar”

HNS Vukovar

VUKOVAR, Konferencijom za novinare o transparentnosti trošenja novca iz proračuna Grada Vukovara, vukovarski HNS započeo je danas predizborne aktivnosti u susret lokalnim izborima koje će, kako je poručeno, temeljiti na platformi “Živim Vukovar”.

“Danas iz Vukovara započinjemo s našim aktivnostima u susret predstojećim lokalnim izborima, svjesni loše percepcije političkih stranaka, pa uključujući i moju, kojoj pripadam. Međutim, ja sam uvjeren da ljudi koje smo okupili oko platforme “Živim Vukovar” mogu iznjedriti dobroga za ovaj grad. A okupili smo se uz poruku da želimo Vukovar koji stvara i kreira, koji nije ni lijevo, ni levo, ni desno, nego Vukovar koji ide naprijed”, kazao je predsjednik HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko.

Bučko se založio da se svi proračunski prihodi i rashodi Grada Vukovara objavljuju putem aplikacije kako bi bili dostupni svakom građaninu Vukovara.

“Svaka isplata, od one najmanje za neki ručak ili dnevnicu do one najviše višemilijunske treba biti javno dostupna. Svaki građanin koji ima dostupan internet time može imati uvid u stanje proračuna. Vlast koja je odgovorna i poštena nema što skrivati”, mišljenja je Nenad Bučko uz kojega su se nalazili  Igor Tot, predsjednik podružnice HNS Vukovar, Duško Simić, pravnik i županijski vijećnik HNS-a, dipl. inženjer šumarstva Željko Hećimović te kapetan u lučkoj kapetaniji Vukovar, Ivan Barović.

Po njegovim riječima, već postoje gotova softverska rješenja za tu namjenu, samo treba imati volje i želje primijeniti ih.

Poručio je kako se vukovarski HNS-ovci pripremaju za lokalne izbore s ciljem osvajanja vlasti. “Imamo dva cilja, A i B. Jedan je ili ćemo biti u poziciji da slažemo vlast kao veći partneri ili kao manji”, kazao je najavivši kako će HNS u Vukovaru imati kandidata za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika.