U Vukovaru po prvi put organiziran dječji doček Nove godine

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na središnjem vukovarskom trgu po prvi put organiziran je dječji doček Nove godine na kojem su se okupili mališani ali i njihovi roditelji.

Program na trgu započeo je s predstavom Dječjeg vrtića Vukovar 1. pod nazivom „Torta Djeda mraza“, a koju su izvele ravnateljica i „tete“ iz vrtića. Potom je najmlađe na trgu zabavio Jacques Houdek koji je otpjevao niz dječjih pjesama, a kojemu je ovo bio prvi nastup u Vukovaru. Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, zajedno s okupljenim mališanima, odbrojala je deset sekundi prije podneva kada su mališani iz Vukovara simbolično dočekali Novu 2020. godinu.  

„U gradskoj upravi odlučili smo i djeci podariti osjećaj iščekivanja s obzirom da mlađa djeca odu uvečer ranije spavati, a lijepo je osjetiti kako je to dočekati Novu godinu. Od sveg srca im želim sve najljepše u Novoj godini“, rekla ja Mujkić dodajući kako je Vukovar danas jedan od najveselijih gradova u Hrvatskoj.

Dodala je i kako svim Vukovarcima želi da im u Novoj godini bude bolje. Poželjela je otvaranje novih radnih mjesta, veće plaće, veći broj ljudi na ulicama kao i zaustavljanje iseljavanja i povratak onih Vukovaraca koji su otišli.

„Nadam se kako će iduća 2020. godina posebice u tom gospodarskom smislu biti još uspješnija“, rekla je Mujkić.

Doček Nove 2020. godine biti će organiziran i večeras kada će okupljene zabavljati Jacques Houdek, a prije njega će nastupiti Tambura bend. Program započinje u 23 sata, a u Novu godinu će Vukovarci ući i uz vatromet.