Od danas okupljanje građana u Vukovaru nadzirat će se dronovima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema najavio načelnika Stožera civilne zaštite Marijana Pavličeka nadzor okupljanja većeg broja građana na javnih površinama u Vukovaru, kao i ostalim gradovima na istoku Hrvatske, od danas će se vršiti dronovima. Pojasnio je kako se radi o odluci ravnateljstva Civilne zaštite RH te kako su za tu potrebu mobilizirane dvije osobe koje će sa svojim letjelicama nadzirati neke javne površine gdje se do sada uočilo okupljanje većeg broja ljudi koji se ne drže propisanih mjera. Kršenje mjere o ne okupljanju većeg broja građana koji se pri tome nisu držali propisane razdaljine zabilježeno je u Park šumi Adica.

„Trenutna situacija sa pandemijom Covida – 19 na području Vukovara je dobra ali ipak pozivam građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi što prije prebrodili ovo stanje. Na području grada imamo ukupno 3 oboljele osobe od Covida – 19. Jedan je povratnik iz inozemstva, a drugo dvoje je mladi bračni par. Svi troje imaju blage simptome bolesti i nalaze se na kućnom liječenju“, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako je u samoizolaciji na području Vukovar ukupno 134 osobe kao i da se i taj broj smanjuje jer je još prije desetak dana imali 250 građana u samoizolaciji. Tvrdi i kako se velika većina građana drži propisanih preporuka i mjera koje je donio nacionalni stožer civilne zaštite.

Kazao je i kako Covid ambulante rade kao i da u svako od domova zdravlja radi po jedan stomatolog koji prima sve hitne slučaje bez obzira jesu li njegovi pacijenti ili nisu. Gradski stožer kontinuirano izdaje i e – propusnice tako da je do sada ukupno izdano 1.189 propusnica, ili od 120 do 150 dnevno. Oko 15 posto zahtjeva je odbijeno.

Podsjetio je i kako je u četvrtak sa radom započeo i zeleni dio Gradske tržnice koji će raditi svakoga dana od 8 do 14 sati. Od petka radi i tržnica u Borovu naselju od 8 do 13 sati.