Anđelo Šetka vodi vaterpolo kamp za djecu u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Vaterpolo kluba Vukovar na vukovarskim bazenima započeo je vaterpolo kamp za djevojčice i dječake koji se održava tri dana i trajat će do nedjelje. Ovo je dio projekta u kojemu je Vaterpolo klub Vukovar partner, a koji pokriva mlade iz Vukovara, Sotina i Lipovače. To je projekt koji uključuje mladež i djecu s ciljem unapređenja i uključivanja mladeži u sportske i edukativne aktivnosti. Vaterpolo kamp u Vukovaru vodi poznati hrvatski vaterpolo reprezentativac Anđelo Šetka (34).

„Ovo je nastavak započetog prijateljstva, a na kampu u Vukovaru s djecom ću raditi najviše na igri i tehnici. Prijatno sam se iznenadio kada sam vidio kakav bazen Vukovar ima kao i koliki broj mladih vaterpolista se pojavio na treningu. Vaterpolo je težak sport i treba puno vremena, volje i truda da se savlada prvo plivanje i održavanje na vodi, a onda i igra. Želimo na ovaj način ne samo izgraditi mlade igrače kao osobe nego ih i pripremiti ih za život“, rekao je Šetka.

Dodao je kako je vaterpolo težak i naporan sport te da je neophodno puno truda, rada, strpljenja ali i sreće da se dođe do najviših visina u ovome sportu u kojem je Hrvatska jedna od svjetskih sila.

„Ovo je prvi kamp koji traje tri dana i sva djeca su dobrodošla. U njemu će pored osnova vaterpola biti dosta igre, dosta razgovora uopćeno o sportu, o značaju sporta, uključivanje mladeži u sve aktivnosti koje sport direktno i indirektno donosi kroz poznanstva i odlaske na natjecanje“, rekao je predsjednik Vaterpolo kluba Vukovar Ivica Šuvak.