Snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni danas snimala u Splitu i Šibeniku, a sutra su na redu Zadar, Otočac i Rijeka

Foto: Vinkovačke jeseni

VINKOVCI, Snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni danas se zaustavila u Splitu gdje su na Prokurativama pratili nastup KUDŽ “Filip Dević” te za potrebe Državne smotre folklora i svečanog mimohoda Vinkovačkih jeseni snimili folkloraše koji će biti prikazani u prilagođenom, virtualnom obliku na nadolazećim Vinkovačkim jesenima.

Vinkovačka ekipa isti je dan nastavila put Šibenika gdje su ispred velike katedrale snimili KUD “Koledišće Jezera”, a dočekali su ih domaćini župan Šibensko-kninski Goran Pauk te gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić, izvjestili su iz Vinkovačkih jeseni.

Sutra će Vinkovčani posjetiti grad Zadar gdje će na Trgu Petra Zoranića nastupiti KUD “Zadarski tanac”, grad Otočac u kojem će ispred crkve zaplesati FD “Otočac” te grad Rijeku gdje će na Trsatskoj gradini nastupiti FA “Zora”.

Podsjetimo, 55. Vinkovačke jeseni pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ bit će održane isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz naše županije. Osim toga, snimateljska ekipa Jeseni obići će diljem Hrvatske sve one KUD-ove koji su trebali doći te ih kroz jednu video razglednicu ipak uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Naime, snimateljska će u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu.