Jelinić: Roaming – love li mobilni operateri u mutnome?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednica vukovarskog HDSSB-a i vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara Slavica Jelinić oglasila se priopćenjem za javnost u kojem ukazuje na potrebu ujednačavanja cijena roaminga u mobilnoj telefoniji unutar EU.

“U posljednje vrijeme sve češće se može čuti kako roaming pojeftinjuje, kako padaju cijene  pa čak i da se ukida. Međutim potrebno je građanima naglasiti da je roaming usluga mobilnih operatera uz pomoć koje možemo naš mobitel koristiti u inozemstvu, znači kad se zateknemo izvan Republike Hrvatske”, pojašnjava Jelinić.

Upozorava kako će građani Hrvatske, zemlje koja je članica Europske Unije, pozive prema drugim europskim zemljama platiti cca 5,00 kn/min pa na više, a pozivi prema drugim zemljama svijeta iznose čak i do 20,00 kn/min. Cijene se, kako navodi. razlikuju ovisno o zonama zemlje u koju se zove i ovisno o mobilnim operaterima.

“Smatramo da se promoviranjem operatera kroz PR kampanje koje ističu pojeftinjenje roaminga šalju poruke koje obmanjuju potrošače te da bi bilo najpravednije da se plaća ista cijena unutar Europske unije bez obzira gdje se potrošač nalazio. Zar ne bi europski standardi trebali biti jednaki te jednaka cijena bez obzira da li se zove iz Slovenije u Hrvatsku ili iz Hrvatske u Sloveniju. Sve ostalo je lov u mutnome“, zaključuje Slavica Jelinić.

 

Đuro Karalić

Foto: HDSSB