U finalu 6. Memorijala Blago Zadro igrat će Osijek i Široki Brijeg

VUKOVAR, U finalu 6. Memorijalnog turnira Blago Zadro, koji se igra na stadionu u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, igrat će momčadi Osijeka i Širokog Brijega (BiH). Osijek je u prvoj polufinalnoj utakmici rezultatom 8:0 pobijedio momčad HNK Vukovara 1991. koja je bila oslabljena neigranjem nekoliko igrača. Druga utakmica bila je puno sadržajnija i izjednačenija. Cibalia je vodila sve do 88 minute utakmice kada su gosti iz Širokog Brijega izjednačili. I prilikom izvođenja jedanaesteraca Cibalia je u dva navrata imala priliku za pobjedu ali su na kraju ipak slavili gosti iz BiH. Na svečanosti otvaranja Memorijala gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako smo dužni njegovati uspomenu na ljude koji su učinili najviše za vrijeme Domovinskog rata, a da je jedan od njih svakako i Blago Zadro.

„Zato ćemo svake godine podupirati ovaj turnir. Dolazimo iz grada velikana gdje su velika djela učinjena. Vjerujem da nas to čini ponosnima, nekada poput ovih dana koji su pred nama tužnima, ali ipak ponosnima na ono tko smo i što smo“, rekao je Penava.

Turnir se nastavlja u nedjelju utakmica za 3 mjesto (13:30 sati) i za prvo mjesto (15:30 sati). U Vukovaru je odigrana i revijalna nogometna utakmica na Gradskom stadionu u kojoj su snage odmjerili veterani splitskog Hajduka i Humanih zvijezda kojima je ovo bio 104 nastup. Gledatelji su na terenu mogli vidjeti nekada poznate igrače poput nogometaši Ive Bege, Ivana Buljana, Dražena Ladića, Daria Šimića, Gorana Vlaovića kao i neke pjevače i novinare. Ostat će zapisano kako su Humane zvijezde pobijedile rezultatom 5:2.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić