Premijer Plenković u Vinkovcima otvorio novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je danas u Vinkovcima, pokraj bolnice, novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije poručivši kako je u mandatu njegove Vlade u zdravstvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji uloženo 142 milijuna kuna.

Pobrajajući uspjehe svoje Vlade, kazao je kako je Vlada kroz Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave pomogla da se u proračunu Vukovarsko-srijemske županije nađe 205 milijuna kuna više sredstava odnosno 80 posto nego što je to bilo 2017. godine.

“U krizi COVID-19 stali smo iza radnika i poslodavaca i ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji te smo na zahtjev 2.342 poslodavca osigurali plaće za 16.000 vukovarsko-srijemskih radnika u ukupnoj iznosu od 130 milijuna kuna, a potpisana su i 34 ugovora o prijenosu državne imovine, vrijedna 150 milijuna kuna”, naveo je Plenković.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević podsjetila je kako je prije dvije godine u sklopu Opće županijske bolnice Vinkovci otvoren objedinjeni hitni bolnički prijem, a sada i nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu što svjedoči i kontinuitetu ulaganja u zdravstvo najistočnije hrvatske županije.

Po riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića, ukupna vrijednost investicije nove zgrade županijskog Zavoda zajedno sa opremanjem iznosi osam milijuna kuna, te je u cijelosti financirana iz županijskih decentraliziranih sredstava. Radovi su trajali dvije godine, a zemljište je poklonila Opća županijska bolnica Vinkovci.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako je Županija i dalje ulagati u jačanje zdravstvenih kapaciteta na području županije pohvalivši Vladu za angažman i pomoć.

“Kada pogledamo koliko je u zadnje tri godine uloženo, onda vidimo da je uloženo više nego u zadnje tri Vlade zajedno”, naveo je Galić.

Pored predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, svečanosti su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Alardović.