Plenković pozvao Vinkovčane da glas daju listi HDZ-a, koji, kako je ustvrdio, jedini hrvatskom društvu može jamčiti sigurnost i stabilnost

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon otvorenja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem te ministrom državne imovine Mariom Banožićem i rada i mirovinskog sustava Josipom Alardovićem, družio se građanima Vinkovcima u središtu grada pozvavši im da povjerenje na predstojećim izborima za Hrvatski sabor, 5. srpnja, daju kandidatima s liste HDZ-a.

“Po prvi put se dogodilo da na na prva tri mjesta naše liste u V. izbornoj jedinici nalaze čak tri ministra. To govori o našoj ozbiljnosti i želji da nastavimo odlučno i odgovorno upravljati hrvatskom državom”, kazao je Plenković.

Obećao je povećanje prosječne plaće na 7.600 kuna, a minimalne na 4.250 kuna. Najavio je i povećanje sredstava aktivnih mjera za zapošljavanje sa 7,5 na 10 milijardi kuna, a kada je riječ o poreznom rasterećenju poduzetnika i građana najavio je smanjenje poreza na dohodak s 36 na 30 posto, odnosno sa 24 na 20 posto i smanjenje poreza na dobit sa 12 na 10 posto dok bi se na svu hranu PDV smanjio na 13 posto.

Ministar državne imovine, 2. na kandidacijskoj listi u V. izbornoj jedinici Mario Banožić najavio je nastavak provedbe projekta Slavonija, Baranja i Srijem rekavši kako slijedi njegova nadogradnja “na način da će pet slavonskih županija imati svoju kućicu unutar proračuna Europske unije, a ta kućica se zove Operativni program Slavonija, Baranja i Srijem”.

Da glasuju za HDZ Vinkovčane je pozvao i predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca i 6. na listi Mladen Karlić rekavši kako je uvjeren u pobjedu HDZ-a jer, kako je rekao, samo Vlada HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem može građanima Hrvatske jamčiti sigurnost i stabilnost.

Po riječima potpredsjednika Vlade i ministra financija, te nositelja liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici Zdravka Marića Vlada Andreja Plenkovića puno je uložila u razvoj cijele Hrvatske pa i slavonskih županija. Podsjetio je na brojne mjere koje je Vlada uvela u vrijeme borbe protiv koronavirusa.

“Možda je bila najprepoznatljivija mjera izravne pomoći i podrške zaposlenicima u smislu isplate potpore poslodavcima za isplatu dijela plaća, do sada gotovo 5,5 milijardi kuna i kada gledate i ove tri slavonske županije, na gotovo 40.000 zaposlenika se ta mjera odnosila”, naveo je Marić.

Nakon Vinkovaca, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u Vukovar.