Policija i državno odvjetništvo provode dalju istragu vezanu za objavljivanje video snimke učenika na stranici Grada

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske županije izvijestila je danas kako se provodi dalja istraga vezana za objavljivanje sporne video snimke na službenim stranicama Grada Vukovara.

„PU vukovarsko-srijemska, u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara“, stoji u kratkom priopćenju policije.

Radi se o snimci koju je objavio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na kojoj se vide srednjoškolci kako za vrijeme intoniranja hrvatske državne himne sjede na jednoj nogometnoj utakmici.

PU je izvijestila kako je policija u ponedjeljak, oko 6.50 sati, u redovitoj  kontroli prometne policije u Nuštru zaustavila osobni automobil vukovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Borova.

„Pregledom vozila uočeno je pet pvc vreća. Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga vozila. Pronađen je 51 kilogram sitno rezanog duhana. 45-godišnjak je uhićen, te uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu, predan u pritvorsku jedinicu policije.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske dogodile su se tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci) i dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, auto-cesta A3).