Plava vinkovačka TV ima novo sindikalno vodstvo, za predsjednika izabran Žarko Gašparović

Foto: Sindikat novinara Hrvatske

VINKOVCI, Novi povjerenik podružnice Sindikata novinara Hrvatske (SNH) na Plavoj vinkovačkoj TV je Žarko Gašparović. Ovaj snimatelj, s podužim stažem rada u lokalnom mediju, izabran je na  nedavno održanoj izbornoj skupštini podružnice na kojoj je ujedno dogovoren plan rada do kraja ove i u idućoj godini.

„Borit ćemo se za radnička prava što i jeste smisao učlanjivanja u sindikat.  Kao zaposlenici u lokalnom mediju, od novinara do snimatelja, izloženi smo brojnim izazovima, jer naš posao nije šalterski od 8 do 16 sati,  nego se odvija po cijeli dan, većinom na terenu i narodski rečeno „i svetkom i petkom”. Uvijek ima prostora za poboljšanje uvjeta rada, postizanja ravnoteže između profesionalnog i osobnog života tako da u konačnici mogu svi biti zadovoljni, i radnici i poslodavac, sve dakako u zakonskim okvirima“, rekao je Gašparović.

Izbornoj je skupštini nazočila i predsjednica SNH-a, ujedno i predsjednica Europske federacije novinara, Maja Sever te povjerenica Regionalne sindikalne podružnice SNH-a Vukovarsko – srijemske županije Marija Molnar.

„Često ističemo da su lokalni mediji važni, za lokalnu sredinu važniji od nacionalnih, jer su kolegice i kolege svaki dan sa svojim gledateljima, slušateljima, čitateljima i informiraju ih o svim važnim događajima u njihovoj sredini koji utječu na njihov život. Taj posao predano i bez kompromisa rade i naše kolegice i kolege s Plave vinkovačke TV. Izazova je puno, ali kako smo se i sami uvjerili na izbornoj skupštini, nije to ništa što ova vrijedna ekipa ne može svladati“, naglasila je Sever.

Podsjetila je i kako su članovi  Sindikata novinara Hrvatske  ranije ove godine proveli projekt Lokalni mediji za bolje društvo, a kako bi dodatno ojačali položaj lokalnih medija.

„Kako su većinski vlasnici Plave vinkovačke TV županija Vukovarsko – srijemska i Grad Vinkovci  posebno nas veseli što je u projektu i u raspravi o poboljšanju statusa lokalnih medija sudjelovao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Vjerujemo da bi model suradnje lokalne vlasti s lokalnim medijem bez političkih i drugih pritisaka, nego samo u korist građana, mogao postati jedan od svijetlih primjera u Hrvatskoj. U tom smislu poručujem da se nastavlja solidarna borba za radnička prava i slobodno novinarstvo“, istaknula je Sever.