U Optatovcu pokradeno suho meso, u Vinkovcima 54-godišnjak krao u crkvi

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u noći 11. prosinca, u Opatovcu, iz pušnice otuđeno više suhomesnatih proizvoda. Počinitelj je iskoristio odsutnost 48-godišnje vlasnice koja je oštećena za iznos od nekoliko tisuća kuna Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa i intenzivno radi na pronalasku počinitelja.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom pri čemu su utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo Računalna prijevara. Osumnjičenik je još u studenom 2022. godine uzeo bankovnu karticu kojom se koristi sportski klub te podizao novac čime je oštetio klub za nekoliko tisuća kuna. Policija će protiv 58-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Računalna prijevara.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa. Naime, 54-godišnjak je početkom prosinca 2022. godine nasilno otvorio drvenu kutiju koja se nalazila u vjerskom objektu u Vinkovcima te iz nje otuđio novac koji je skupljan za potrebite. Policija će protiv 54-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa.

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su jučer, 12. prosinca oko 15,30 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, na dionici kod Županje, korištenjem uređaja za nadzor brzine kretanja vozila utvrdili kako je 39-godišnjak (državljanin RH i BiH) osobnim automobilom marke „Mercedes“ njemačkih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 233 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000 kn i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta  (Vukovar, Vinkovci).