Radionice za poduzetnice u gradovima Otoku i Vinkovcima

Foto: Pixabay/English

VINKOVCI, Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika održat će dvije motivacijske radionice u četvrtak, 7. lipnja, u suradnji s partnerima projekta Otočkom razvojnom agencijom (ORA) i Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije te lokalnim akcijskim grupama – LAG Srijem, Šumanovci i Bosutski-niz kako bi predstavili poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“.

Prva radionica će se održati u gradu Otoku, na Trgu kralja Tomislava 6a/I, u prostorijama gradske Vijećnice, od 11 do 12.30 sati. Ista radionica ponovit će se u Vinkovcima u 14.30 u Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije, na adresi Antuna Akšamovića 31. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Projektom se želi potaknuti poduzetnički potencijal žena te im pomoći da od proizvođača za vlastite potrebe izrastu u komercijalne proizvođače, usvoje tržišna razmišljanja, poduzetničke i socijalne vještine za uspješno poslovanje te postignu uvjete za korištenje mjera iz Programa ruralnog razvoja, poručuju iz “Perspektive”.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane poduzetnice iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. Namijenjen je ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom te izradom suvenira i raznih rukotvorina.

 „Pozivamo poduzetnice da nam se priključe na radionicama kako bi im predstavili program edukacije za koji se moraju prijaviti do 20. lipnja. Program im uz edukacijske radionice iz ključnih tematskih područja poslovanja, omogućuje i studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda. Naša želja je pomoći im u daljnjem radu, napretku i u osiguravanju bolje budućnosti za sebe i svoju obitelj“, kaže Tomislav Lneniček, predsjednik udruge „Perspektiva“ koja provodi projekt.

Prijave na natječaj mogu se predati putem e-maila na prijava@perspektiva.hr ili poštom Udruzi za razvoj poduzetništva „Perspetkiva“, Vukovarska avenija 10/6, 34551 Lipik, uz napomenu „Prijava za sudjelovanje u projektu Ženska perspektiva“. Izabrane poduzetnice bit će pozvane za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o suradnji.