Penava: Broj nezaposlenih u Vukovaru pao ispod 2.000

VUKOVAR, Broj nezaposlenik osoba u Gradu Vukovaru po pri put je pao ispod 2.000, dok su u gradu istodobno zaposlene 9.423 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare vukovarske gradske vlasti na kojoj su ti podaci ocjenjeni uspjehom.

“Moram reći da smo prilikom dolaska na vlast našli katastrofalno stanje u gospodarstvu. Deset godina u gradu Vukovaru je dolazilo isključivo do zatvaranja i raspadanja proizvodnje i proizvodnih pogona. Prvi bitan podatak je broj zaposlenih u Gradu Vukovaru koji na dan 30. lipnja 2016. godine prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iznosi 9.423, a to je za 193 osobe više nego na dan 30. lipnja 2015., odnosno za čak 319 zaposlenih u odnosu na dan 30. lipnja 2014. godine”, kazao je gradonačelnik Ivan Penava.

Penava je ocjenio kako je to posljedica poboljšanja poduzetničke infrastrukture u Gradu Vukovaru te novih i izravnijih oblika suradnje s poduzetnicima od kojih se gradske vlasti najviše ponose Programom mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za koji se godišnje izdvaja tri milijuna kuna.

“Konstantna ulaganja u poduzetničku klimu i izuzetni napori gradske uprave da Vukovar pretvori u poželjnu investicijsku lokaciju, rezultirali su otvaranjem novih proizvodnih pogona, obrta, i trgovačkih društava u kojima je tijekom 2014. i 2015. zaposleno 560 osoba. Putem Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara plasirali smo gotovo šest milijuna kuna u gospodarstvo, poduzetnicima na račune i preko žiro računa Grada Vukovara preko pet milijuna kuna tako da su poduzetnici koji djeluju na prostoru Grada Vukovara dobili gotovo 11 milijuna kuna kroz program poticaja u gospodarstvu”, pojasnio je Penava.

Konferenciji za novinare nazočan je bio i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

“Uistinu smo ponosni jer smo predizborno obećanje poboljšanja gospodarstva stavili u prvi plan. U zadnje dvije godine iz Vukovara dolaze samo pozitivne vijesti, a grad više nije u samo u rubrikama crne kronike. Ponosni smo jer je broj nezaposlenih od povratka prvi puta pao ispod 2000 ljudi, a to je za 860 osoba manje nego prije dvije godine od kada smo stupili na ovu dužnost”, rekao je Pavliček.

HRV.HR/ĐURO KARALIĆ

Foto: hrv.hr