“Grad-Export” u novi pogon uložio 15 milijuna kuna

VINKOVCI, Vinkovačka tvrtka “Grad-Export” otvorila je u srijedu novi pogon za plastifikaciju aluminija u čijuje  izgradnju taj proizvođač uložio oko 15 milijuna kuna te zaposleno novih 15 radnika.
Po riječima vlasnika tvrtke “Grad-Export” Petra Šimića, najvećim dijelom troškove za izgradnju novog pogona tvrtka je pokrila iz vlastitih sredstava, a manjim dijelom je u pitanje bankarski kredi uz subvenciju kamate od strane Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.
“Participirali smo prošle godine na fondove EU, za vrijeme one prijašnje Vlade ali nismo bili prepoznati kao firma kojoj bi se sufinancirao iznos od 35 posto koliko subvencionira EU”, naveo je Šimić.
Podsjetivši kako “Grad -Export” zapošljava 157 djelatnika i izvozi u 29 zemalja, Šimić je također najavio kako uskoro započinje s novim investicijskim ciklusom u okviru kojega će graditi dvije nove hale sa po 1600 četvornim metara tvorničkog prostora.
Novi pogon “Grad-Exporta” obišao je i ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Darko Horvat koji je kazao kako će ministarstvo tijekom današnjeg dana objaviti Poduzetnički impuls kroz koji će se u segmentu nepovratnih sredstava hrvatskim poduzetnicima na raspolaganje staviti gotovo 250 milijuna kuna iz strukturnih fondova EU.
“Slijedeću srijedu raspisujemo još jedan natječaj u visini 50-tak milijuna kuna kroz koji ćemo pratiti one ciljne skupine kao što su zadrugari, klasteri, žene poduzetnice i sve one koji ne mogu dohvatit sredstva kroz fondove EU”, rekao je Horvat.
ĐURO KARALIĆ