Sanirana Ulica Ive Lole Ribara

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava s suradnicima obišao je danas obnovljenu Ulicu Ive Lole Ribara u gradskoj četvrti borovo Naselje s čime je ova ulica i službeno otvoreno. Tijekom radova sanirana je i kompletna komunalna infrastruktura tako da su obnovljeni cjevovodi pitke vode i odvodnje, javne rasvjete, ceste, parkirališta i nogostupa.

„Izvedenim radovima obuhvaćeno je postavljanje novog cjevovoda pitke vode te odvodnje stambenih objekata i ceste. Isto tako postavljena je nova javna rasvjeta te je izvršena sanacija ceste, nogostupa i parkirališta sa propisanom horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom.“, rekao je Penava.

Najavio je i kako se radovi na komunalnoj infrastrukturi nastavljaju te da je sanacija Ulice Ive Lole Ribara nastavak priče iz prošle godine.

„Zadovoljni smo tempom radova i kvalitetom. Ove smo godine povećali proračun za komunalnu infrastrukturu i nastavit ćemo raditi istim tempom“, istakao je Penava dodajući kako vrijednost izvedenih radova iznosi više od 1,4 milijuna kuna.

Prema riječima gradskog pročelnika za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Gorana Martinovića tijekom prošle godine sanirano je preko 20 ulica.

„Za ovu godinu predviđena je obnova novih 20 do 25 ulica na području grada Vukovara. Sljedeći tjedan kreće se sa sanacijom novih ulica u Borovu Naselju: Petrinjska ulica, spoj ulica Domovinskog rata i Dvanaest redarstvenika te u naselju Lužac Težački put i ulica Katarine Zrinski”, najavio je Martinović.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček najavio je kako će ove godine, samo iz proračuna Grada Vukovara, uložiti oko 30 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu.

„Ako tu dodamo i projekte Vodovoda grada Vukovara i Hrvatskih cesta cjelokupna investicija će iznositi preko 500 milijuna kuna“, rekao je Pavliček.

IVAN MATIĆ