Plenković iz Vinkovaca: Izbor je hoćete li mene za premijera ili Bernardića

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U Gradskom kazalištu Joze Ivakića danas je održana proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je riječi bilo o pripremi stranke za predstojeće parlamentarne izbore, a kojoj je uz nekolicinu ministara, nazočio i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Mi smo Projekt Slavonija u prošloj kampanji najavili kao prioritet, ugovoreno je preko 12 milijardi kuna, realiziramo projekte, Vlada i ministri su prisutni u Slavoniji, mislim da će birači, poučeni iskustvom na predsjedničkim izborima, dobro promisliti kome će dati povjerenje, nama koji imamo rezultate i možemo ih predočiti ili onima koji prosipaju floskule”, poručio je Andrej Plenković.

Po njegovim riječima, stvar je na predstojećim izborima vrlo jednostavna.

“Izbor je hoćete li mene za premijera ili Bernardića. Stvar je vrlo jednostavna”, ustvrdio je dodajući kako se čelnik Restar koalicije toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama da ne bi smio obnašati niti jednu odgovornu funkciju.

“Fitch je noćas zadržao hrvatski investicijski rejting, ne zbog gospodina Bernardića, gospodina Škore ili ovih iz Mosta, nego zbog Vlade HDZ-a i povjerenja u način na koji vodimo zemlju svo ovo vrijeme, kakva je naša reputacija među međunarodnim financijskim organizacijama i tržištima i ako oni vjeruju u politku naše Vlade, onda je to ogroman signal”, kazao je Andrej Plenković.

Najavio kako će predizborni program HDZ-a biti usvojen na sjednici Središnjeg odbora u ponedjeljak, a predstavljen javnosti u utorak najavivši smanjenje broja ministarstava i funkcionalno povezivanje općina.

Proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a nazočni su bili i ministri Mario Banožić, Zdravko Marić te Josip Aladrović.