Marin Čilić dolazi u posjet sportskom igralištu za djecu u Tordincima

Foto: rtl.hr

ZAGREB, Hrvatski tenisač Marin Čilić u subotu, 6. lipnja, posjetit će sportsko igralište za djecu u Tordincima u Slavoniji, kojeg je financirala njegova zaklada. 

Na Čilićev poziv u lipnju prošle godine na humanitarnom sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska okupili su brojni hrvatski poznati sportaši i tom prilikom prikupljen je novac za izgradnju sportskog igrališta u općini Tordinci, piše Jutarnji list.

Iako su već odavno građevinski radovi završeni, zbog problema u transportu uzrokovanih pandemijom COVID-19 sportski premazi nisu naneseni na igralište. No, to neće spriječiti Marina Čilića i djecu da u subotu (u 10 sati) zajedno provedu na igralištu zabavne sportske trenutke, a i mediji su pozvani da se pridruže, priopćila je u petak Zaklada Marin Čilić. 

Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na igralištu će im se i pridružiti i stariji vršnjaci iz sva četiri mjesta općine Tordinci koji do sada nisu imali ni sportsku dvoranu, ni igralište.