Potpisani ugovori o nastavku izgradnje regionalnog vodovoda u županjskoj Cvelferiji

Foto: VVK

OSIJEK, Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) Ivan Rimac danas je u Osijeku potpisao dva ugovora s kojima se nastavlja izgradnja regionalnog vodovoda na području županjske Cvelferije, a svečanosti su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Riječ je o nastavku radova na izgradnji cjevovoda Drenovci-Soljani čija je ukupna dužina 7.474,16 metara, a ugovorena vrijednost za izvođenje radova 11.205.459,02 kuna (bez PDV-a), pojašnjavaju iz VVK dodajući kako radove izvodi zajednica ponuditelja Izgradnja-VVK d.o.o. Vinkovci, AMM d.o.o. Vinkovci i Vodoprivreda Vinkovci d.d., a nadzor nad radovima zajednica ponuditelja Orion projekt d.o.o. Vinkovci i Slavonijaprojekt d.o.o. Županja.

Radove sufinanciraju Hrvatske vode s 80 posto te Općina Vrbanja i Vukovarsko-srijemska županija sa po 10 posto. Do 1. lipnja ove godine izvedena je trećina ugovorenih radova odnosno izgrađeno je 2.577,51 m cjevovoda. Ukupna vrijednost izvedenih radova do 29. svibnja ove godine iznosi 3.664.555,07 kn (bez PDV-a). Ovaj cjevovod nadovezuje se na temeljni transportni cjevovod VS/CS Drenovci-Drenovci, a rješava vodoopskrbu naselja Soljani, Vrbanja i Strošinci.

Drugi ugovor odnosi se na cjevovod Đurići-Račinovci i spaja ova naselja na regionalni vodovod. Ukupna mu je duljina 8.580 metara, a predviđena je i izgradnja dva mjerno-regulacijska okna. Planirana vrijednost radova je 6,5 milijuna, a planirani iznos sufinanciranja za ovu godinu od strane Hrvatskih voda iznosi 1,2 milijuna kuna.

“Drago mi je da kreće realizacija ova dva projekta odnosno izgradnja dva cjevovoda koji su dio regionalnog vodovoda posebno jer se oni grade na području Cvelferije u kojoj još uvijek nije riješena opskrba svih naselja vodom iz regionalnog vodovoda. Ovim radovima rješava se vodoopskrba u pet naselja, Soljanima, Strošincima, Vrbanji, Đurićima i Račinovcima čime se nastavljaju naše aktivnosti kojima nastojimo osigurati kvalitetnu vodoopskrbu što većem broju korisnika na našem distriubucijskom području., kaže Ivan Rimac, direktor VVK.

Voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima iznimne je kvalitete i trenutno više od 100.000 stanovnika Vukovarsko-srijemske županije pije vodu iz Sikirevaca. Do sada je izgrađeno 198 kilometara mreže regionalnog vodovoda, a u njegovu izgradnju uloženo je 240 milijuna kuna, napominju iz VVK.