Marin Čilić posjetio sportsko igralište za djecu u Tordincima

Foto: Sportklub

TORDINCI, Hrvatski tenisač Marin Čilić posjetio je danas sportsko igralište Osnovne škole u Tordincima, čiju je gradnju i opremanje financirala njegova zaklada.

“Hvala vam svima, napravili smo jedno lijepo djelo. Nadam se da će ovo igralište djeci Tordinca poslužiti kao prostor za druženje i razvijanje novih vještina te im tako omogućiti da ostvare svoj puni potencijal, kao i da ćemo jednoga dana neke od njih gledati na televiziji u raznim sportovima.”, rekao je Marin Čilić.

Dočekao ga je veliki broj djece i njihovih roditelja, nastavnika te osoblja škole, kao i načelnik općine Tordinci Željko Matanović i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor, njihove kolegice Donna Vekić i Ana Konjuh te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković odigrali su nogometnu utakmicu s djecom Osnovne škole Tordinci. Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić kao pravi izbornik promatrao je igru s klupe.

Igralište u Tordincima prvo je kojeg je financirala Zaklada Marin Čilić. Sredstva za gradnju prikupljena su na humanitarno sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska prošle godine. Iako su već odavno građevinski radovi zgotovljeni, zbog problema u transportu uzrokovanih pandemijom COVID-19 sportski premazi nisu naneseni na igralište. No, to nije spriječilo Marina, sportaše i djecu da provedu subotnje jutro u zabavnoj rekreaciji.

Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na igralištu će im se i pridružiti i stariji vršnjaci iz sva četiri mjesta općine Tordinci koja do sada nije imala ni sportsku dvoranu ni igralište, piše sportklub.hr.