Dodjela nagrada izvrsnim studentima s područja Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac dodijelili su nagrade za 32 izvrsna vukovarska studenta. Kako je rečeno radi se o nagrade u iznosu od 1.000 kuna, a primili su je redoviti studenti koji su u akademskoj 2020./2021. godini ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima medicine, elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, glazbene pedagogije, psihologije, geografije, klavira, engleskog jezika i književnosti, pedagogije, glume, agroekonomike, kulturologije, hrvatskog jezika i književnosti, trgovine, sociologije, socijalnog rada.

“Kroz cijeli studij mi je bilo bitno imati dobre ocjene jer su one kad tad nagrađivane. Ova nagrada od Grada mi puno znači, jer studentima je važna svaka kuna. Po završetku fakulteta planiram tražiti posao, prvo u Gradu, a onda u okolici i Osijeku. Svakako se I dalje vidim u Hrvatskoj, ne želim odlaziti u inozemstvo unatoč stanju. Mislim da i dalje ima nade za nas mlade”, rekla je apsolventica osječkog fakulteta za menadžment, kulturu i kreativne industrije Lana Ivić.

“Znala sam kako će rad i trud biti nagrađeni. I sama ću uskoro raditi s djecom koju ću poticati da se trude i uče. Nemam neke planove što s novcima koje sam dobila na ime nagrade, vjerojatno ću ići na more”, rekla je studentica završne godine osječkog fakulteta hrvatskog jezika i književnosti Marijana Jajetić.

“Ova nagrada mi znači iznimno, a posebno mi je drago kada netko prepozna naš rad i trud. Svaka podrška, ne samo materijalna nego i moralna, je vrlo važna. Poslije fakulteta se svakako i dalje vidim u Hrvatskoj. Jako lijepo bi bilo raditi u Vukovaru. Ne želim van jer dom je ipak dom”, rekla je studentica osječkog medicinskog fakulteta Ena Kolak.