Pavliček: Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira vraća nas u doba komunizma i jednoumlja

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček danas je u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru govorio o prijedlogu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira rekavši kako nas on “vraća u doba komunizma i jednoumlja”.

“Ovaj zakon nas vraća u u mračno doba komunizma, u doba jednoumlja i verbalnog delikta. Ovaj zakon ima svoje izvorište iz zakona iz bivše države iz 1977. godine. S novčanom kaznom od 4.000 eura moći će se kazniti i svi oni koji budu spominjali pripadnika HOS-a francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera koji je ubijen na Ovčari. Niti jedan pripadnik HOS-a nije bio osumnjičen, a kamoli optužen za ratni zločin”, rekao je Pavliček u svome govoru.

Dodao je kako je se pod zvijezdom petokrakom 1991.  rušilo i ubijalo u Hrvatskoj te počinio veliki broj zločina u Vukovaru i drugdje ali i da će se, unatoč tome, i dalje moći nositi zvijezda petokraka na zagrebačkom Trgu bana Jelačića ili u Kumrovcu za Dan mladosti i  nitko vam neće ništa. 

“Ovo je zakon dvostrukih aršina. Ovo je zakon koji će i dalje produbljivati jaz među hrvatskim građanima”, istakao je Pavliček.