HTZ: Cilj nam je produžiti predsezonu i potsezonu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija ima ogromne turističke potencijale ali je potrebno još puno raditi i realizirati niz infrastrukturnih projekata kako bi rezultati bili još bolji i kvalitetniji.

„Što nam vrijedi dovoditi goste ako nemaju gdje prenoćiti? Ne želimo biti prolazna stanica već da turisti ovdje ostanu više dana, vide više, a i potroše više. Broj noćenja raste, ali treba raditi i dalje na infrastrukturnim objektima uz korištenje europskih fondova. Upravo je zadaća lokalne uprave gradnja infrastrukture u suradnji s privatnim sektorom“, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić nakon sastanka s predstavnicima turističkog klastera Slavonija i direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristijanom Staničićem.

U izjavi novinarima Staničić je najavio kako će tijekom jeseni biti tiskana turistička brošura u kojoj će biti prezentirana turistička ponuda Slavonije.

„Naš ključan interes je produžavanje predsezone i potsezone. Turistički resursi, prirodne ljepote, kulturna i povijesna baština klastera Slavonija ima najveći potencijal. Svemu tome treba dodati i bogatu gasro i eno ponudu“, rekao je Staničić koji je najavio kako će ove godine u turizam nerazvijenih kontinentalnih područja biti uloženo više od 11 milijuna kuna.

U idućim godinama ta ulaganja rasti će u skladu s turističkim projektima koji se budu provodili.