Poslije dvije godine obustavljen postupak javne nabave za izgradnju vukovarske obilaznice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Danas, u ožujku 2022. godine, Vukovar je jedini grad na Državnoj cesti D2, koja spaja krajnji sjever i krajnji istok Hrvatske, a koji nema obilaznicu. Tako će, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare vukovarske podružnice Domovinskog pokreta, ostati i dalje s obzirom da je dvije godine poslije raspisivanja postupka javne nabave sam postupak obustavljen do daljnjega. To je pojašnjeno nedostatkom sredstava potrebnih za realizaciju projekta. Po riječima vukovarskog gradskog vijećnika Domagoja Bilića ovo je problem koji nije od jučer i za njega su krive sve dosadašnje Vlade pa tako i ova Andreja Plenkovića.

„Da se struka pita o ovome projektu tu ne bi bilo dilema ali ovaj projekt je postao političko pitanje. Vidjeli smo i na prošlim izborima kako je Vukovar dobra roba za trgovanje“, rekao je Bilić.

Podsjetio je kako je državna cesta D2 dužine oko 350 kilometara te da njom svakodnevno polazi na tisuće kamiona. Veliki dio njih prolazi i kroz sam Vukovar pa tako i neposredno uz OŠ Antuna Bauera. Bilić je podsjetio kako je postupak javne nabave pokrenut 16 ožujka 2020. godine i to svega nekoliko mjeseci pred parlamentarne izbore te godina. Tvrdi i kako sam postupak, iako se 11 puta produžavao rok za dostavu ponuda, nije obustavljen prije lokalnih izbora nego se čekalo da ti izbori prođu kako bi se donijela takva odluka.

„630 dana trajao je postupak javne nabave, 630 dana su se prikupljale ponude, 630 dana su lagali i manipulirali Vukovarce, 630 dana im je trebalo da ustanove kako nemaju sredstava potrebnih za izgradnju“, istakao je Bilić.