Ludnica u MŽNL, pet bodova razlike među prvih osam momčadi

Foto: NK Otok

VUKOVAR, Još je tijekom jesenjeg dijela prvenstva sve ukazivalo kako će Međužupanijska nogometna liga Osijek – Vinkovci ove godine biti iznimno interesantna gdje se, vrlo vjerojatno, do zadnjeg kola neće znati tko će biti prvak. Potvrdilo se to i poslije završenog prvoga dijela prvenstva, a sada se, poslije odigranih 25. kola, može reći kako ljubitelje nogometa očekuje prava ludnica. U prilog tome govori i podatak da od trenutno prvoplasirane momčadi NK Vardarca i NK Radnilkog iz Meca je razlika od svega 5 bodova. Drugim riječima svako kolo može donijeti brojne promjene na vrhu tablice.

Kako smo i rekli NK Vardarac je prvi s 48 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirana momčad Tomislava iz Cerne. NK Dilj je s 47 bodova na 3. mjestu dok 4. i 5. mjesto dijele NK Tomislav Livana i NK Šokadija iz Babine Grede. Jedinstvo iz Donjeg Miholjca je na 6. mjestu s 44 boda dok sedmo i osmo mjesto, sa po 43 osvojena boda, dijele Mladost iz Đakovačke satnice i Radnički iz Meca.

O izjednačenosti lige govori i to da je u prošlom kolu NK Tomislav na svome terenu izgubio od Dilja 4:0 dok je Vardarac također izgubio ali u Đakovačkoj Satnici. Da svatko svakoga može dobiti, pa i ako nije među prvoplasiranima, pokazuje i utakmica u Babinoj Gredi gdje je Šokadija rezultatom 3:2 izgubila od Otoka. Pri tome svaka od tih prvih osam momčadi želi osvojiti prvenstvo. Neke od njih niti ne kriju svoje ambicije dok druge mudro šute i rade po svome. Istina ima i onih koje nemaju ambicije za plasman u viši rang ali bi voljele da ostane zapisano kako su bili prvaci. Radi svega toga ne čude niti brojne smjene i ostavke trenera tijekom prvenstva, a posljednja u nizu je bila ostavka na čelu NK Šokadije. Dosadašnjeg trenera momčadi iz Babine Grede Krunoslava Tomljenovića poslije nedjeljnog poraza zamijenio je Marko Stepić koji će u narednom periodu biti igrač/trener.

Kada je riječ o začelju tablice posljednje mjesto drži Slavonac iz Komletinaca sa svega sedam osvojenih bodova tako da ih samo čudo može spasiti od ispadanja. U isto vrijeme 16. i 17. mjesto trenutno drže Olimpija i Višnjevac kojima niti HAŠK Sokol sa 23. osvojena boda nije nedostižan. Od 9. do 14. mjesta, između Radničkog iz Županje i Zrinskog iz Bošnjaka, su momčadi koje drže sredinu i ne bi trebale imati problema da sačuvaju svoj status u MŽNL ali su to i momčadi koje mogu napraviti puno problema onima koje idu na prvo mjesto.