Oleg Butković najavio velike projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija ove bi godine mogla postati veliko infrastrukturno gradilište jer prema najavama koje je u Vukovaru u ponedjeljak izrekao ministar pomorstva, pormeta i infrastrukture Oleg Butković konačno kreće izgradnja vinkovačke istočne obilaznice, nastavak izgradnje Šokače magistrale te pripremni radovi na izgradnji kanala Dunav-Sava.

„Svi veliki infrastrukturni projekti u Vukovarsko-srijemskoj županiji, od pripreme dokumentacije za početak radova na izgradnji višenamjenskog kanala Dunav-Sava do nastavka izgradnje vinkovačke zaobilaznice i Šokačke magistrale, ići će u realizaciju ove godine“, poručio jeOleg Butković nakon sastanka koji je održao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i čelnicima gradova Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok i Otok.

“Govorili smo i o željezničkom koridoru X. koji je pao u drugi plan zbog nizinske pruge i u tom smislu ove godine ide projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Vinkovci-Vukovar. To je 55 milijuna eura. Ove godine će se raspisati natječaj i početi s radovima kao i s izradom potrebne dokumetacije da taj dio spojimo sa Dugim Selom jer je činjenica da je taj dio X. koridora Hrvatskoj prevažan i tu ćemo staviti u šestu brzinu”, kazao je Oleg Butković.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo razgovorima rekavši kako je riječ o iznimno značajnim projektima za Vukovarsko-srijemsku županiju. „Nedopustivo je da se nekada od Vinkovaca do Zagreba željeznicom putovalo dva i pol, a danas čak četiri sata kao i da Vukovar nije povezan s autocestom Zagreb-Lipovac“, ocjenio je Galić.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić najavio je kako je će se vrlo brzo ići sa raspisivanjem natječaja i izgradnjom prvih šest kilometara istočne obilaznice do Mirkovaca, a potom i do državne ceste Vinkovci-Nuštar najavivši i kako se radi na projektu cjelovite rekonstrukcije Zvonarske ulice u Vinkovcima s ciljem da se iz te ulice trajno izmjesti sav teretni promet.

Ministar Oleg Butković posjetio je i Luku Vukovar.

ĐURO KARALIĆ