Vinkovci: obilježana 120. obljetnica smrti Ante Starčevića

VINKOVCI, Izaslanstvo vinkovačke Podružnice Hrvatske stranke prava “Dr. Ante Starčević” (HSP AS) polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Vinkovcima, odalo je počast Anti Starčeviću, utemeljitelju moderne hrvatske državotvorne misli i borcu za hrvatsku neovisnost čemu je nesebično posvetio život te je prozvan ocem Domovine.

Uz članove Nadzornog i Izvršnog odbora Podružnice, obilježavanju 120. obljetnice smrti Ante Starčevića nazočili su predsjednik Odbora za kulturu HSP AS i pročelnik Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Viktor Lukačević, predsjednik Odbora za financije HSP AS i glasnogovornik stranke Hrvoje Niče te dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun Žagar.

Ovom prigodom, stranka je putem izjave za medije upoznala javnost o tome kako će se pokrenuti službena inicijativa za uređenjem dijela ulice Dr. Ante Starčevića u Vinkovcima gdje bi se postavilo spomen-obilježje Ocu Domovine.

“Pravaštvo u Vinkovcima egzistira više od stoljeća i pol, stoga je dužnost HSP AS da kao dio vlasti u Vinkovima ovu inicijativu i realizira u spomena na tvorca moderne hrvatske nacije i utemeljitelja izvorne hrvatske političke misli – pravaštva. Idejno rješenje ovog projekta već postoji te će ono uskoro biti prezentirano javnosti, dok bi konačna izvedba ovog trebala biti gotova u narednih godinu dana”, navode iz HSP AS..

ĐURO KARALIĆ