Drenovci: obilježena 26. obljetnica osnutka HDZ-a, nazočan i Tomislav Karamarko

DRENOVCI, Svečanim skupom u Domu kulture u Drenovcima u ponedjeljak je obilježena 26. obljetnica osnutka HDZ-a za područje bivše općine Županja, a pored čelnika vukovarsko-srijemskog HDZ-a te lokalnih organizacija te stranke, skupu je nazočan bio i predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

U govoru na skupu Tomislav Karamarko upozorio je napotrebu demografske obnove Hrvatske i Slavonije rekavši kako je to moguće učiniti jedino na način da se ljudima omogući da „normalno žive, zarađuju i žive od svoga rada, da gospodarstvo prodiše, a s njime i poljoprivreda“.

“Rekao bih da Hrvatska nema budućnost ako nema kvalitetnog sela. Bez jake Slavonije neće biti niti jake Hrvatske”, kazao je Karamarko.

U izjavi novinarima uoči skupa, negirao je pisanje pojedinih hrvatskih medij kako postoji sukob između HDZ-a i Mosta oko smjena u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

“Da je lako i romantično nije ali pogledajte o čemu god smo razgovarali mi smo se uspjeli dogovoriti. Nema nikavih teorija zavjera niti ultimatuma. Naravno, ja mogu biti nezadovoljan, i jesam, što neka kadrovska osvježenja već nisu provedena ranije, na primjer u SOA-i”, kazao je Karamarko dodajući kako nije zadovoljan niti što „neki ljudi u policiji rade,a siguran sam da su s jednom nogome bili s onu stranu zakona”.

Izrazio je i nezadovljstvo dinamikom obnove u poplavi prije dvije godine stradalog dijela županjske Posavine poručivši kako je nedopustivo da brojni problemi na tom području nisu riješeni niti nakon skoro dvije godine od poplave.

ĐURO KARALIĆ