Obnova stradalog dijela županjske Posavine konačno bi se ove godine trebala privesti kraju

DRENOVCI, Gotovo dvije godine od katastrofalne poplave koja je zadesila dio sela u županjskoj Posavini prouzročivši ogromne štete, još uvijek nije završila obnova toga područja, niti su se svi mještani vratili u svoje domove, rečeno je na sastanku u Drenovcima o obnovi u poplavi stradalog područja, a kojemu su pored čelnika županije te načelnika stradalih općina, nazočni bili i ministri pomorstva, prometa i infrastrukture te graditeljstva i prostornog uređenja Oleg Butković i Lovro Kuščević.
“Na području Gunje za rušenje je još preostalo dvadesetak obiteljskih kuća i mi smo mišljenja kako bi trebale biti srušene o trošku države koja bi trebala financirati i izgradnju novih staza kroz naše selo jer mi jednostavno nemamo sredstva da bi to sve isfinacirali”, kazao je načelnik Gunje Hrvoje Lucić.
Podsjetio je kako se u kontejnerskom naselju u Gunji nalazi još šest obitelji, a mještani Gunej nezadovoljni su i činjenicom da im je selo “zatrpano” ogromnim količinama građevinskog otpada kojega nitko ne uklanja.
“Nastavak obnove stradalog područja županjske Posavine, nije upitan i Vlada će učiniti potrebne napore kako bi se proces obnove što prije završio, a stanovnicima toga područja omogućio normalan život” poručio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši kako je za obnovu cesta u tome području potrebno još iznaći između 10 i 20 milijuna kuna..
“Ministarstvo će završiti preuzete obveze i mi smo već za 2016. godinu u proračunu osigurali iznos od preko 90 milijuna kuna da bi dovršili sve objekte koje moramo i očekujemo da će do ljeta obnova biti rješena”, najavio je pak ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekavši kako će se ministarstvo pri tome i dalje voditi postojećim zakonom o obnovi stradalog područja županjske Posavine.

“Nova ekipa, nova obećanja, nova nada. Nadam se da će sve izaći na dobro. Obnova je trebala već završiti ali nije i sada se nadamo da će ova Vlada konačno i taj problem privesti završetku”, kratko je prokomentirao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić

ĐURO KARALIĆ