Održani Dani otvorenih vrata Zaklade Novo sutra

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, treću godinu za redom Zaklada Novo sutra održala je na središnjem vukovarskom trgu Dane otvorenih vrata. Zaklada je ovom prilikom građanima predstavila projekte koje će financirati tijekom ove godine, a podijeljene su i stipendije studentima. Upravitelj Zaklade Davor Relatić rekao je kako će Zaklada ove godine financirati 3 nova projekta ukupne vrijednosti oko 600 tisuća kuna. Osigurali su i sredstva za 13 novih stipendija.

„Ukupna vrijednost projekata i stipendija iznosi oko milijun kuna. Zaklada financira projekte iz cijele Hrvatske dok stipendije ostvaruju studenti koji imaju prebivalište na području Slavonije. O interesu za financiranje projekata govori i činjenica da smo ove godine zaprimili 340 prijava“, rekao je Relatić dodajući kako iz godine u godinu bilježe sve veći broj prijava.

U okviru Dana otvorenih vrata Zaklada je za Vukovarce osigurala prigodan program i zabavu. Bilo je tu napuhanaca za djecu, skejtanje na daskama, virtualne igrice… Kao poseban dio bilo je vježbanje uz Maria Mlinarića uz kojega su bili i neki od natjecatelja prošlih sezona televizijske emisije Životna vagi. Za zabavni dio bila je zadužena Maja Šuput.