Ratkić: Cijena plina se neće mijenjati, Plinara istočne Slavonije osigurala je dostatne količine

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić podnio je na danas održanoj sjednici Županijske skupštine svoje prvo izvješće o radu otkako je prošloga proljeća izabran za novoga župana Vukovarsko-srijemske županije poručivši vijećnicima kako mu je trebalo određeno vrijeme za snalaženje, ali kako je pohvatao konce te bi se prvi rezultati njegova upravljanja županijom trebali uskoro i vidjeti.

“Ovu polovicu godine pamtim ponajviše po radnom vremenu koji je trajao od ujutro do kasno navečer, a vrijedilo je ne samo za mene nego i za moje suradnike. Vjerujem kako će se takav rad u konačnici i isplatiti. U fokusu imamo nekoliko projekata od kojih su najvažniji izgradnja Srijemske transferzale, željeznička pruga Vinkovci-Okučani i Luka Vukovar na koje ćemo vezati sve ostale projekte”, kazao je župan Dekanić.

Ocijenio je kako se situacija u gospodarstvu kreće na bolje, a primjećuje se i rast potražnje za radnicima.

“Ono što će nas dodatno koštati je kriza s ratom u Ukrajini, ali moramo biti humani i pomoći ljudima”, poručio je Dekanić.

A osim županova izviješća, na dnevnom redu Skupštine našlo se još 19 točaka među kojima i odluka o subvencijama za mikro, male i srednje poduzetnicima kojima će se pokušati pomoći kroz potpore teške 2,5 milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu, a bit će raspoređene od minimalno 10 do maksimalno 50 tisuća kuna po poduzetnku.

“Županija će sudjelovati sa 70%, a sufinanciranje će iznositi 30%. Mjere se odnose u ulaganje kupnje određenih alata, strojeva, adaptaciju i razvoj proizvodnih procesa, odnosno bilo koji dio koji će pokušati pomoći poduzetnicima da unaprijede svoje poslovanje, odnosno ostvare svoju dobit”, pojasnila je v.d. županijska pročelnica za gospodarstvo i održivi razvoj Marija Budimir.

Direktorica Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić ocijenila je vrlo dobrim paket subvencija koje je donijela Vlada kako bi pomogla građanima i poduzetnicima. “Cijena plina se neće mijenjati. Mi smo zakupili dovoljne kapacitete i količine plina”, kazala je Ratkić podnoseći godišnje izviješće o radu Plinare istočne Slavonije za 2021. godinu.