Održan 1. Sajam knjiga nacionalnih manjina

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U okviru obilježavanja mjeseca hrvatske knjige 2019. Savez Rusina Republike Hrvatske i Vijeće rusinske nacionalne manjine Vukovarsko – srijemske županije organizirali su u Gradskoj knjižnici Vukovar 1. Sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije. Inicijatorica Sajma Dubravka Rašanin, koja je u predsjednica saveza Rusina RH, rekla je kako je tijekom svoga mandatačitala mnoge knjige, publikacije, časopise…

„Čitajući ih upitala sam se zašto nacionalne manjine ne bi predstavile sve što su napisale i izdale kao i one publikacije koje su bitne za način života njihove nacionalne manjine“, rekla je Rašanin.

Dodala je kako lijepa riječ na bilo kojem jeziku pridonosi samo spajanju ljudi, a ne razdvajaju. Prema njenim riječima na ovaj način će se bolje upoznati i vidjeti što rade pripadnici drugih nacionalnih manjina.  

„Pisanim slovima možemo sačuvati svoju kulturnu baštinu i tradiciju te ostaviti nešto u naslijeđe budućim generacijama. Nadam se kako će Sajam postati tradicionalan i da će ga prihvatiti i ostale županije“, rekla je Rašanin.

Pokrovitelj 1. Sajma knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije bio je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.