Obilježena 102. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana

Foto: GO HDZ Vukovar

VUKOVAR, Paljenjem svijeća podno spomen biste dr. Franje Tuđmana danas su članovi vukovarskog HDZ-a položili vijenac kako bi obilježili obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

„Vukovar ima neraskidivu vezu s prvim hrvatskim predsjednikom koji je mudrom i državničkom politikom postupkom mirne reintegracije vratio Vukovar i Istočnu Slavoniju u ustavno pravne okvire slobodne i samostalne Republike Hrvatske“, stoji u objavi vukovarskog HDZ-a.  

Dodaju kako će HDZ Grada Vukovara uvijek ostati ustrajan na uvjerenjima i načelima za koja se zalagao dr. Franjo Tuđman uz iskazivanje zahvalnosti njegovoj borbi za slobodu hrvatskoga naroda i čuvanje domoljublja koje nam je ostavio u nasljeđe.

Istim povodom oglasio se i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako je ova obljetnica prilika i za podsjetiti se kako je vodio hrvatski narod prema slobodnoj Domovini i prema ostvarenju višestoljetnog sna o vlastitoj državi.

“Uspomena na prvog predsjednika mora se čuvati kako bi generacije Hrvatica i Hrvata koje dolaze učile o trnovitom putu stvaranja Lijepe naše, ali i o temeljnim vrijednostima kojima se vodio prvi hrvatski predsjednik – ljubav prema domovini, vjera, hrabrost, odlučnost. Put koji je utabao mora nam biti vodilja u kreiranju budućnosti, a u ovim turbulentnim vremenima moramo živjeti domoljubne osjećaje i njima se osnaživati te ne smijemo nipošto dopustiti da se ideje i vrijednosti na kojima je Hrvatska izgrađena izgube”, rekao je Penava.